Sunday 22 January 2012

Bästa vegetariska lunchen


Kikärtsbiffar är en riktig favorit hos mig. Under en period för några år sedan åt jag det hela tiden vilket gjorde att jag tröttnade lite, men nu har det återigen seglat upp som en favorit!
Det är superenkelt att göra kikärtbiffar;

För två personer behöver du:

1 burk kikärtor
1 ägg
2-3 msk skorpmjöl
soja eller salt
citronpeppar
cayennepeppar
chilipeppar
vitlök (antingen en halv klyfta eller pulver)

Börja med att köra kikärtor, ägg och skorpmjöl i en mixer (eller med mixerstav), krydda därefter efter egen smak.

Jag brukar steka i smör eftersom jag tycker det är godast men olja går förstås lika bra!

När jag har klickat ut biffsmeten i pannan brukar jag strö lite sesamfrön på ovansidan, det blir supergott!

Servera med sallad, stekta champinjoner och limesås!

Limesåsen:
3 msk crème fraiche (lätt)
3 tsk kesella lätt
salt och lime efter smak.



No comments:

Post a Comment