Thursday, 15 December 2011

Knäck med smak av citron och pistache

Skeptiker tycker att knäcken ska vara neutral och klassisk, och jag håller absolut med om att man ska ha med det på jul, men det är alltid kul att testa nytt.
Mannerström byter ut mandel mot pistache och tillsätter citron och vips en helt ny smak.



1 dl pistachenötter (finhackade)


1-2 msk rivet citronskal (kom ihåg att skölja ordentligt)


samt,
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker

Rör ihop alla ingredienser utom citron och nötter.
Koka upp och låt koka i ca 20 min.
Gör kulprov då och då, det är viktigare än själva tiden! Kulprovet gör du i ett glas med kallt vatten, då känner du på konsistensen hur du vill ha knäcken.
När du har önskad konsistens, rör ner nötter och citron och rör om väl och ta bort från plattan.

Lägg upp knäcken i de redan förberedda formarna.

Förvara kallt i en fin förpackning;)


No comments:

Post a Comment