Monday 25 July 2011

Baconlindade pilgrimsmusslor


Detta håller på att förvandlas till en matblogg!! Vilket förstås egentligen inte är meningen, men det är ju väldigt roligt med mat så... Jag åt baconlindade pilgrimsmusslor på Morton's Steakhouse i Chicago för några månader sen och nu var det dags för en egen variant.

Om du vill pröva att göra den här förrätten behöver du pilgrimsmusslor (3-4/pers), bacon, ruccola, pinjenötter, hollandaisesås, salt och citronpeppar samt tandpetare.

Rosta pinjekärnorna i en stekpanna med en matsked olja och lite salt. Lägg därefter kärnorna  på lite hushållspapper.
Salta och peppra pilgrimsmusslorna och stek dem i en klick smör knappt en minut på varje sida. Lägg dem därefter på hushållspapper.
Linda in varje pilgrimsmussla i bacon och fäst med en tandpetare.
Lägg åter i stekpannan och stek tills baconen fått fin stekyta.

Dekorera tallriken med ruccola, de rostade pinjekärnorna, några klickar hollandaisesås och lite citron. Ta ut tandpetarna innan du lägger upp pilgrimsmusslorna.

Vi drack en Riesling till, vilket blev väldigt lyckat!
.

No comments:

Post a Comment