Müslidjungeln i butikshyllorna är oändlig så jag bestämde mig för att göra egen sommarmüsli.
Vill du pröva behöver du:
3 dl havregryn
1 dl boveteflingor
1 dl quinoapuffar
En liten näve pumpakärnor
En liten näve solrosfrön
0,5 dl linfrön
andra frön om du har hemma
1 dl hackade hasselnötter
3-4 msk ljus sirap (tror att honung går lika bra)
1½ dl vatten
3 msk olja (rapsolja/olivolja ta den du har hemma)
4-5 msk råsocker
1-2 tsk kardemumma (smaka av)
rivet skal av ½ lime
Sätt ugnen på 150 grader.
Rör ihop alla blöta ingredienser i en bunke, inkl råsocker, kardemumma och rivet limeskal.
Blanda därefter i alla torra ingredienser i vätskan och rör om så att allt det blöta absorberas.
Lägg ut blandingen i ett jämt lager på en plåt. Sätt in i ugnen i 10 min, tag ut och rör om, därefter 10 nya min i ugnen. Så här håller du på tills müslin är torr och då låter du den kallna innan det är dags att hälla över i en finfin burk.
Som pricken över i är det gott att blanda i lite torkad frukt efter att müslin svalnat!
No comments:
Post a Comment